Πένες ογκρατέν: Η συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους
Το ipliroforia.gr σας παρουσιάζει σήμερα μια πεντανόστιμη συνταγή για λαχταριστά μακαρόνια πένες ογκρατέν με κουρκουμά και κιμά. Το κόλπο στην συνταγή είναι ότι μπαίνουν στην φόρμα του κέικ.
Αν θέλετε να κάνετε κάτι εύκολο, πεντανόστιμο και πρωτότυπο τότε σίγουρα πρέπει να δείτε αυτήν την συνταγή.
Είναι μία εξαιρετική πρόταση για όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε να την επιλέξετε για μία γιορτή στο σπίτι, για το παιδικό party. για ένα οικογενειακό τραπέζι ή για μία απλή καθημερινή μέρα που έχετε όρεξη για κάτι νόστιμο και πρωτότυπο. Εμείς την δοκιμάσαμε πρόσφατα και εντυπωσιαστήκαμε.
Πένες ογκρατέν: Υλικά συνταγής
- Κιμάς 500 γραμμάρια
- Κρεμμύδι μισό ψιλοκομμένο
- Νερό μισό φλιτζάνι
- Καρότο 2 μέτρια τριμμένα
- Ζάχαρη 1 κ.γ
- Κουρκουμάς 1/2 κ.γ
- Αλάτι Κατά βούληση
- Πιπέρι κατά βούληση
Για τις πένες
- Αλάτι κατά βούληση
- Κουρκουμάς 1 κουταλάκι του γλυκού
- Για το στήσιμο του φαγητού
- Βούτυρο λίγο
- Φρυγανιά λίγη τριμμένη
- Κρέμα γάλακτος περίπου μισή κούπα
- Μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Η εκτέλεση της συνταγής για τις πένες ογκρατέν
- Στην αρχή σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε για λίγο να βράσει ο κιμάς μας.
- Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα καρότα, την ζάχαρη, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Καβουρδίζουμε όπως θα κάναμε στην συνταγή για μακαρόνια με κιμά.
- Στην συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε 1 κ.γ κουρκουμά μέσα στο νερό και το αλάτι.
- Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε. Αλείφουμε μία φόρμα με βούτυρο και λίγο φρυγανιά.
- Ρίχνουμε στην φόρμα τα μακαρόνια και στην συνέχεια τον κιμά.
- Το ποτίζουμε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.