Παστίτσιο χωρίς κιμά: Η συνταγή του Αγίου Όρους στην οποία υποκλινόμαστε

παστίτσιο-χωρίς-κιμά-η-συνταγή-του-αγί-93986

Μία υπέροχη και πεντανόστιμη συνταγή έρχεται από το Άγιο Όρος και μας φέρνει το πιο γευστικό παστίτσιο. Μία γευστικότατη συνταγή, χωρίς κιμά, απόλυτα χορταστική, έρχεται για να γαληνέψει τον ουρανίσκο σας.

Οδηγίες για να φτιάξετε παστίτσιο χωρίς κιμά

 

Αγιορείτικη συνταγή: Τα υλικά

 

– 500 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο

– Λίγη κανέλα

– 1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα

– 1 φλιτζάνι λάδι

– 3 μέτρια κρεμμύδια

– 1 ποτηράκι λευκό κρασί

– 300 γρ. χυμός ντομάτας

Για την μπεσαμέλ:

– Λίγος μαιντανός

– 7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας

– Λίγο μπαχάρι

– 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι

– Λίγο πιπέρι μαύρο

– 1 φλιτζάνι λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι

Αγιορείτικη συνταγή: Εκτέλεση

 

– Ετοιμάζουμε τη σάλτσα – βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, τον μαιντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά – ώσπου να στεγνώσει.

– Σωτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν. Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια.

– Τα βράζουμε μαζί 5 – 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.

– Για να κάνουμε την μπεσαμέλ, βράζουμε το νερό η το φυτικό γάλα με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.

– Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα.

– Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεζαμέλ,να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , μέχρι να ροδίσει , σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.

Εσείς, θα τη δοκιμάσετε;

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ