Έτσι και φέτος όπως και κάθε Πάσχα το βάψιμο των αυγών έχει την τιμητική του καθώς είναι ένα έθιμο το οποίο τηρεί αρκετός κόσμος με συνέπεια. Πέρα από το τσούγκρισμα των αυγών, τα αυγά είναι μια πολύ σημαντική διατροφική αξία. Τα οποία όμως χρειάζεται τόσο να καταναλώνουμε με μετρό αλλά και με σωστό τρόπο καθώς η κόκκινη μπογιά δεν έχει “μαγικές” ιδιότητες και θα πρέπει να τα καταναλώνουμε σαν οποιοδήποτε βρασμένο αυγό και πριν το Πάσχα.
Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες.
Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.
Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.
Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.
Τα σφιχτά αυγά διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα από το βράσιμό τους, ωστόσο η διάρκεια ζωής τους παίζει ρόλο σε σχέση με το πόσο φρέσκα ήταν όταν έβρασαν.