ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Παραδοσιακό ραβανί: Η εύκολη συνταγή για να γίνει αφράτο, πεντανόστιμο και με το σωστό σιρόπιασμα

Γεωργία Κεφάλα
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 33δ.

Ένα παραδοσιακό ραβανί είναι από τα γλυκά ταψιού που δεν θέλει κόπο για να γίνει. Λίγο προσοχή στο σιρόπιασμα και θα έχετε το ραβανί που έφτιαχνε η γιαγιά μας, έτοιμο για να κλέψει τις εντυπώσεις στο οικογενειακό τραπέζι.

Ραβανί: Τα υλικά της συνταγής

Υλικά

2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι, κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. σόδα
2 καψουλίτσες βανίλια
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1 πορτοκαλιού ή λεμονιού το ξύσμα

Για το σιρόπι:

3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 λεμονιού ο χυμός και το ξύσμα

Ραβανί: Βήμα-βήμα η συνταγή

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το σιμιγδάλι, τη σόδα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λ περίπου να αφρατέψει το μείγμα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και λίγο λίγο σταδιακά το μείγμα σιμιγδαλιού-αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αδειάζετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου.

Εν” τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λ περίπου και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Μόλις ψηθεί το γλυκό, το κόβετε σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια και το σιροπιάζετε αμέσως καυτό, ρίχνοντας το κρύο σιρόπι κουταλιά-κουταλιά για να πάει παντού.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Στην καταπράσινη πλευρά του Κισσάβου: “Μια ανάσα” από τις παραλίες της Λάρισας, τα πιο όμορφα γραφικά χωριά

Τα ζώδια του αέρα όταν εκνευρίζονται: Αυτές είναι οι αντιδράσεις που έχει ο Δίδυμος, ο Ζυγός και ο Υδροχόος στα δύσκολα

Όσα δεν γνωρίζατε για την ομοκυστεΐνη: Το άγνωστο αμινοξύ με τον σημαντικό ρόλο για την υγεία και τα σωστά επίπεδα στο αίμα

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ