ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Παραδοσιακή Σερραϊκή μπουγάτσα: Με φανταστική κρέμα, τραγανιστό φύλλο και έτοιμη στο πι και φι

Γεωργία Κεφάλα
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 2δ.

Μια συνταγή για παραδοσιακή Σερραϊκή μπουγάτσα με βουτυρένια κρέμα, ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να την φτιάξουν. Ιδανική για πρωινό μαζί με τον καφέ σας.

Μπουγάτσα: Τα υλικά της συνταγής

Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
150 γρ βούτυρο αγελάδος
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 και 1/3 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1φλ ζαχαρη
2 βανιλιες
2 κ.σ βούτυρο
Άχνη και κανέλα

Μπουγάτσα: Βήμα-βήμα η συνταγή

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τη ζαχαρη και ρίχνουμε βροχηδον το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς

Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλιες και το βούτυρο

Ανακατεύουμε καλά

Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα μου , σκεπασμένη με μεμβράνη να πέσει αρκετά η θερμοκρασία της (σχεδόν να κρυώσει)

Σε ρηχό ταψί 36 εκ. βουτυρωνουμε και στρώνουμε 8-9 φύλλα κάτω τα οποία βουτυρωνουμε και ενδιάμεσα καλα

Στρώνουμε την κρέμα μου και διπλώνουμε προς τα μέσα την περίσσεια των φύλλων

Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Βουτυρωνουμε την επιφάνεια ραντίζουμε ελαφρώς με νερακι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μπόλικη κανελιτσα και άχνη

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης

Η «Αράχωβα» της Λάρισας: Το μαγευτικό βλαχοχώρι με την υπέροχη θέα από τον Όλυμπο, τα πέτρινα σπίτια και το γραφικό τοπίο

Οι περήφανες του ζωδιακού: Οι γυναίκες που δείχνουν όμορφες ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις

Η Αντζελίνα Τζολί για τον καρκίνο: «Έχω κάνει προληπτικές επεμβάσεις για να μειώσω τις πιθανότητες αλλά συνεχίζω να κάνω εξετάσεις»

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ