Μια συνταγή για παραδοσιακή Σερραϊκή μπουγάτσα με βουτυρένια κρέμα, ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να την φτιάξουν. Ιδανική για πρωινό μαζί με τον καφέ σας.
Μπουγάτσα: Τα υλικά της συνταγής
Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
150 γρ βούτυρο αγελάδος
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 και 1/3 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1φλ ζαχαρη
2 βανιλιες
2 κ.σ βούτυρο
Άχνη και κανέλα
Μπουγάτσα: Βήμα-βήμα η συνταγή
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τη ζαχαρη και ρίχνουμε βροχηδον το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς
Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλιες και το βούτυρο
Ανακατεύουμε καλά
Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα μου , σκεπασμένη με μεμβράνη να πέσει αρκετά η θερμοκρασία της (σχεδόν να κρυώσει)
Σε ρηχό ταψί 36 εκ. βουτυρωνουμε και στρώνουμε 8-9 φύλλα κάτω τα οποία βουτυρωνουμε και ενδιάμεσα καλα
Στρώνουμε την κρέμα μου και διπλώνουμε προς τα μέσα την περίσσεια των φύλλων
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Βουτυρωνουμε την επιφάνεια ραντίζουμε ελαφρώς με νερακι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μπόλικη κανελιτσα και άχνη
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Διαβάστε επίσης
Οι περήφανες του ζωδιακού: Οι γυναίκες που δείχνουν όμορφες ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις