Όλες οι φανουρόπιτες φτιάχνονται με 7 ή 9 υλικά γιατί συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας αλλά και τα τάγματα των αγγέλων. Παρακάτω θα δείτε τα υλικά για μια παραδοσιακή φανουρόπιτα είτε με 7 είτε με 9 υλικά αλλά και ένα κόλπο στην συνταγή για να γίνει αφράτη.
Φανουρόπιτα: Τα υλικά της παραδοσιακής συνταγής
Υλικά για 7
1 ποτ. ηλιέλαιο
1,1/2ποτ.ζαχαρη
2 ποτ.χυμο πορτοκαλιού ή 1 αναψυκτικό (αν βάλουμε αναψυκτικό θα βάλουμε πιο λίγο αλεύρι 70γρ.)
1κγ.κοφτο γαρύφαλλο
1 κγ κοφτό κανέλα
2 κγ μπεικιν πάουντερ
500γρ αλεύρι Φαρίνα
Υλικά για 9:
1 ποτ ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού ή 1 αναψυκτικό ( αν βάλουμε αναψυκτικό θα βάλουμε πιο λίγο αλεύρι 30 γρ.)
1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1κγ.σόδα
500 γρ.αλεύρι Φαρίνα
Καρύδια ή αμύγδαλα ή σταφυδάκια
Φανουρόπιτα: Το μυστικό για να γίνει αφράτη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να γίνει αφράτη και να ψηλώσει πρέπει πρώτα να χτυπήσουμε καλά το λάδι με την ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε τον χυμο πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα στεραιά υλικά. Επίσης φροντίζουμε να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι πριν το προσθέσουμε στο μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα την βάζουμε σε ταψί Νο 26, ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 30 λεπτά και μετά στους 160 βαθμούς, για ακόμη 30 λεπτά.Συνολο μια ώρα.
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα:
Παναγία Γοργοεπήκοος η θαυματουργούσα: Το επιβλητικό μοναστήρι στη Μάνδρα και τα αμέτρητα θαύματα