Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε εκείνους που αποζητούν κάτι γλυκό με τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ τους, αλλά νηστεύεις και λόγω Πάσχα, είσαι στο σωστό μέρος. Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που ακολουθεί, θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό γλυκατζή. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την τέλεια συνταγή για αφράτο, νηστίσιμο κέικ σοκολάτας και η δοκιμή…θα σε πείσει!
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
- 2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 3/4 ποτήρια ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό, χλιαρό
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. γεμάτες κακάο
- 3 κ.σ. γεμάτες κουβερτούρα, σε σκόνη
- 3 1/2 ποτήρια αλεύρι μαλακό
- 1 βανιλίνη
- 2 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση για το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
- Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι.
- Διαλύουμε τη σόδα με το χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στη ζάχαρη. Το ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μετά βάζουμε τη σοκολάτα, το κακάο και τα διαλύουμε και αυτά.
- Βάζουμε μετά το αλεύρι, το κονιάκ, τη βανίλια και τελευταίο το μπέικιν πάουντερ.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου!