Το παγωτό cheesecake, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, την καλοκαιρινή περίοδο.
Πρόκειται για μία συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα δροσιστικό τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού.
Για το συγκεκριμένο παγωτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 ή αντίστοιχου μεγέθους σκεύος για κατάψυξη.
Παγώνουμε το ταψί στην κατάψυξη ώστε να είναι κρύο.
Αφήνουμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλεύοντας εύκολα χωρίς μίξερ.
Πρώτα ετοιμάζουμε το μπισκότο για το cheesecake, μετά θα φτιάξουμε την σάλτσα φράουλα και στο τέλος την κρέμα για το το παγωτό cheesecake χωρίς παγωτομηχανή.
Για το μπισκότο
Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπισκότα και το μαλακό βούτυρο σε κομμάτια.
Κλείνουμε την σακούλα και πιέζουμε με τα χέρια τα υλικά, ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, χωρίς να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουν με το βούτυρο.
Στρώνουμε στο παγωμένο ταψί τα σπασμένα μπισκότα με το βούτυρο ρίχνοντάς τα αφράτα, χωρίς να τα πιέζουμε, όπως κάνουμε στο κλασικό cheesecake.
Κρατάμε μερικές κουταλιές μείγμα μπισκότου-βουτύρου για την επιφάνεια του παγωτού, αλλά και για το σερβίρισμα.
Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη να παγώνουν μαζί με το σκεύος, μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα φράουλα.
Τα μυστικά του παγωτού cheesecake από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Για τη σάλτσα φράουλα
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Αν είναι μικρές αφήνουμε τις φράουλες ολόκληρες. Αν είναι μεγάλες κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό, την φλούδα λάιμ και το νερό.
Προσθέτουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ήπιο βρασμό, για 5-6’ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα φράουλα.
Ανακατεύουμε τακτικά.
Η σάλτσα θα γίνει σαν ρευστή μαρμελάδα με πολύ έντονο κόκκινο χρώμα και μοναδικό άρωμα.
Βάζουμε αμέσως σε ένα ανοιχτό μπολ, ώστε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για την σάλτσα προτιμάμε μικρές ολόκληρες φράουλες. Αν είναι μεγάλες κόψτε τες στα 4.