ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Οτι πρέπει για τον Χειμώνα: Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα σύκο

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 33δ.

O Χειμώνας έρχεται και τί καλυτερο από το να φτιάξουμε μια σπιτική μαρμελάδα με γεύση σύκου!

Ποια είναι τα υλικά για να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα σύκου

Υλικά
1 κιλό ώριμα σύκα, κομμένα στα τέσσερα
Το ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Το χυμό από 1 λεμόνι και λωρίδες ξύσματος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Πως θα εκτελέσετε τη συνταγή για την σπιτική μαρμελάδα σύκου

Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάλτε τα σύκα και 150ml νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι τα σύκα να μαλακώσουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
Βήμα 2
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήστε τα να πάρουν βράση ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 5- 7 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα, αφαιρώντας τυχόν αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια.
Βήμα 3
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Βάλτε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίστε με τα καπάκια και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Εάν εκτελέσετε την συνταγή σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και να απολαύσετε τη σπιτική σας μαρμελάδα.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ