ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Όπως παλιά: Συνταγή για αφράτο, σπιτικό ψωμί για όλη την οικογένεια

Αλεξάνδρα Πατακιά
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 50δ.

Ψωμί, ο βασικός πυλώνας της διατροφής μας και η αγαπημένη λιχουδιά πολλών. Αλλά πώς θα ήταν αν μπορούσαμε να φτιάχνουμε το δικό μας φρέσκο, σπιτικό ψωμί εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση είναι αυτή η συνταγή για ζεστό, αφράτο και απολαυστικό ζυμωτό ψωμί που δεν θα σε απογοητεύσει.

Η συνταγή για το σπιτικό ψωμί:

ΥΛΙΚΑ :

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε το ξύδι(ανακατεύουμε) , την ζάχαρη(ανακατεύουμε) και το αλάτι.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο και με το χέρι μας πλάθουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη και να μην κολλάει.

Αλείφουμε με λίγο λαδάκι το μπολ και βάζουμε την μπαλίτσα ζύμης που έχουμε για 1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα 

Συνταγές για κλασικές ζύμες: Τα πάντα για την σφολιάτα, κουρού, φύλλο κρούστας και το μυστικό για άλλες 3 ζύμες

Το κεμπάπ το μερακλίδικο, το σπιτικό: Η συνταγή για να γίνουν πεντανόστιμα και ζουμερά σαν της ταβέρνας

Παραδοσιακό ραβανί: Η εύκολη συνταγή για να γίνει αφράτο, πεντανόστιμο και με το σωστό σιρόπιασμα

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ