Όπως παλιά: Συνταγή για αφράτο, σπιτικό ψωμί για όλη την οικογένεια

Η γρήγορη και αποτελεσματική συνταγή που θα φιλοξενήσει την αυθεντική γεύση του φρεσκοψημένου ψωμιού στο τραπέζι σας.
όπως-παλιά-συνταγή-για-αφράτο-σπιτικό-181090

Ψωμί, ο βασικός πυλώνας της διατροφής μας και η αγαπημένη λιχουδιά πολλών. Αλλά πώς θα ήταν αν μπορούσαμε να φτιάχνουμε το δικό μας φρέσκο, σπιτικό ψωμί εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση είναι αυτή η συνταγή για ζεστό, αφράτο και απολαυστικό ζυμωτό ψωμί που δεν θα σε απογοητεύσει.

Η συνταγή για το σπιτικό ψωμί:

ΥΛΙΚΑ :

    • 600ml νερό βρύσης
    • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
    • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    • 1 κιλό αλεύρι (εγώ έβαλα μισό κιλό μάννα χρυσό και μισό κιλό για όλες τις χρήσεις – κοσκινισμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε το ξύδι(ανακατεύουμε) , την ζάχαρη(ανακατεύουμε) και το αλάτι.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο και με το χέρι μας πλάθουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη και να μην κολλάει.

Αλείφουμε με λίγο λαδάκι το μπολ και βάζουμε την μπαλίτσα ζύμης που έχουμε για 1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα 

Συνταγές για κλασικές ζύμες: Τα πάντα για την σφολιάτα, κουρού, φύλλο κρούστας και το μυστικό για άλλες 3 ζύμες

Το κεμπάπ το μερακλίδικο, το σπιτικό: Η συνταγή για να γίνουν πεντανόστιμα και ζουμερά σαν της ταβέρνας

Παραδοσιακό ραβανί: Η εύκολη συνταγή για να γίνει αφράτο, πεντανόστιμο και με το σωστό σιρόπιασμα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ