ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Όπως παλιά: Πως φτιάχνουμε ζυμωτό ψωμί και προζύμι – Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 54δ.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ζυμωτό ψωμί με προζύμι, νόστιμο και εύκολο.

Το ψωμί ανήκει στις κύριες τροφές της Ελλάδας. Δεν υπάρχει Ελληνικό σπίτι που να μην τρώει ψωμί μαζί με το φαγητό. Ακόμα και σε γεύματα όπως μακαρονάδες, αρκετοί είναι εκείνοι που τρώνε ψωμί. Τι καλύτερο από ένα φρέσκο καρβελάκι που μόλις βγήκε από τον φούρνο. Ειδικά αν το φτιάξετε και μόνοι σας, δεν υπάρχει πιο νόστιμο και φρέσκο ψωμί.

Τα υλικά για τη συνταγή του ζυμωτού ψωμιού με προζύμι

Ζυμωτό ψωμί και προζύμι: Εκτέλεση Συνταγής


Ζυμωτό ψωμί και προζύμι: Πώς φτιάχνουμε προζύμι


Ζυμωτό ψωμί και προζύμι: Πώς θα ζυμώσουμε με το προζύμι

Ζυμωτό ψωμί και προζύμι: Πώς διατηρούμε το προζύμι

Κάθε φορά που θα ζυμώνουμε και θα αφαιρούμε από το προζύμι μας, θα προσθέτουμε 2 χούφτες αλεύρι, λίγο νερό και θα το ζυμώνουμε ξανά.

Το κλείνουμε σε ένα τάπερ και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Με αυτόν το τρόπο θα το ανανεώνουμε διαρκώς.

Σε όσους αποφασίσουν να φτιάξουν αυτήν τη συνταγή να ευχηθούμε καλή όρεξη και καλή απόλαυση με το ψωμάκι τους.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ