ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Όλοι κάνουν την ταραμοσαλάτα του Άκη: Με λίγα υλικά φτιάξε την πιο βελούδινη ταραμοσαλάτα όπως της γιαγιάς στο χωριό

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 40δ.

Φέτος μπορείτε να μην αγοράσετε έτοιμη την ταραμοσαλάτα του τραπεζιού σας για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά να την φτιάξετε μόνοι σας με την υπέροχη συνταγή που θα μας δώσει ο διάσημος σεφ Άκης Πετρετζίκης.

Τα υλικά για να φτιάξετε την ταραμοσαλάτα του Άκη Πετρετζίκη

300 γρ. ψωμί, χωρίς κόρα
1,2 λίτρα νερό
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. ταραμά, λευκός
χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού, από 2-3 λεμόνια


πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
ελιές, λίγες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

Η εκτέλεση της συνταγής για την υπέροχη ταραμοσαλάτα του Άκη Πετρετζίκη

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ψωμί και 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει πολύ καλά.
Βάζουμε μια πετσέτα σε ένα δεύτερο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ψωμί με το νερό.
Κλείνουμε το ψωμί στην πετσέτα και το στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία του.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το σκόρδο και 200 γρ. νερό, και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.


Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, που έχουμε στρώσει μία πετσέτα, και τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
Μεταφέρουμε ξανά το μείγμα σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον ταραμά, το ψωμί, τον χυμό και το ξύσμα από 2 ή 3 λεμόνια (ανάλογα με την οξύτητά τους) και πιπέρι.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο. Αν δεν έχουμε καπάκι με άνοιγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε δόσεις ανά 50 γρ. η κάθε μία.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι και σερβίρουμε με τις ελιές, το ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.

Σε όσους απο εσάς αποφασίσετε λοιπόν να φτιάξετε αυτή την μοναδική ταραμοσαλάτα να ευχηθούμε καλή επιτυχία και φυσικά καλή όρεξη!

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ