Μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου: Εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο γλυκό, χωρίς ζάχαρη και ψήσιμο

μαμαδίστικο-μπισκοτογλυκό-ψυγείου-ε-148300

Θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο, δροσερό και γρήγορο μπισκοτογλυκό ψυγείου; Είναι πανεύκολο χωρίς απαιτητικά υλικά ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και χαμηλό σε θερμίδες μιας και δεν χρησιμοποιούμε ζάχαρη. Ιδανικό για όλες τις στιγμές της ημέρας, όπως το απόγευμα με τον καφέ, αλλά και το πρωί για ένα γλυκό ξεκίνημα της ημέρας. Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου κατάλληλο για την εποχή, δεν χρειάζεται ψήσιμο και θα ικανοποιήσει όλους τους ουρανίσκους. Την συνταγή την διαβάσαμε στο mrssoupe.gr

Πώς θα φτιάξετε αυτό το πανεύκολο μπισκοτογλυκό με κρέμα;

Πρόκειται για 3 στρώσεις μπισκότου με κρέμα βανίλιας ανάμεσα και σοκολάτα από πάνω. Το τριμμένο φουντούκι είναι προαιρετικό. Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό σας όπως εσείς θέλετε. Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε είτε σε στρογγυλό είτε σε τετράγωνο σκεύος ανάλογα με το πώς θέλετε να το κόψετε. Τέλος, σε όσο πιο μικρό σκεύος το φτιάξετε τόσο πιο παχύ θα σας βγει. Προσωπικά το έφτιαξα σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 25 εκ.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Με τέλεια γεύση και καθόλου ζάχαρη, που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορείτε να την κάνετε πράξη ακόμα και αν δεν έχετε ιδέα από μαγειρική. Φτιάχνετε μια κρέμα και την αφήνετε να κρυώσει. Απλώνετε τα μπισκότα, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα, ξανά μπισκότα, ξανά κρέμα, ξανά μπισκότα και βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Φτιάχνετε τη σοκολάτα και απλώνετε από πάνω, βάζετε και πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά και απολαμβάνετε.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Υλικά

για τη στρώση μπισκότου

175 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (μπορεί να χρειαστείτε κι άλλα ανάλογα με το σκεύος σας)

γάλα της επιλογής σας (χρησιμοποίησα κατσικίσιο 1,5% λιπαρά)

για την κρέμα βανίλιας

100 γρ. (1/2 φλ.) υποκατάστατο ζάχαρης (στέβια 1:1, ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη από monk fruit, ξυλιτόλη κλπ)

35 γρ. (1/3 φλ.) κορν φλάουρ

3 κρόκοι

500 ml. (2 φλ.) γάλα 1,5% λιπαρά

28 γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για τη στρώση σοκολάτας

125 γρ. κουβερτούρα στέβια

60 ml. (1/4 φλ.) γάλα της επιλογής σας

Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Εκτέλεση

Ξεκινήστε φτιάχνοντας την κρέμα σας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το υποκατάστατο ζάχαρης και το κορν φλάουρ. Αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κροκους. Προσθέστε και το γάλα. Σιγά-σιγά ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους στο κατσαρολάκι. Ανακατεύετε καλά καθώς προσθέτετε.

Βάλτε το κατσαρολάκι στο μάτι. Μόλις πάρει βράση το μείγμα χαμηλώστε με μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε συνεχώς. Θέλετε να σας πήξει η κρέμα. Αυτό μπορεί να σας πάρει 8-10 λεπτά.

Βγάλτε στην άκρη και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μεταφέρετε σε άλλο σκεύος το μείγμα και σκεπάστε μέχρι να κρυώσει.

Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη βάση με τα μπισκότα. Βουτάτε το κάθε μπισκότο σε γάλα γρήγορα και βάζετε στην βάση του σκεύους σας. Απλώστε από πάνω την μισή κρέμα και συνεχίστε με δεύτερη στρώση μπισκότων. Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα και από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα. Βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Όταν περάσουν οι 3-4 ώρες φτιάξτε την τελευταία στρώση σας. Λιώστε σε μπεν μαρί την σοκολάτα μαζί με το γάλα. Μόλις λιώσει απλώστε την πάνω στο γλυκό σας. Διακοσμήστε γρήγορα όπως εσείς θέλετε και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ