Η παρακάτω συνταγή για εύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ είναι του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη. Αυτές τις ημέρες του καύσωνα, το δροσιστικό αυτό γλυκάκι είναι μια όαση μετά από ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%400 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γρ. ζελέ σε σκόνη, διαλυμένο σε 400 ml νερό
3 φράουλες, προαιρετικά
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα.
Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε για επιπλέον 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρώς η κρέμα.
Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×35 εκ. 15 μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλο το σκεύος.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα, και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 15 μπισκότα, μεταφέρουμε την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Καλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και βγάζουμε τη διάφανη μεμβράνη.
Περιχύνουμε με το ζελέ πάνω από την κρέμα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Προσέχουμε το ζελέ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι ζεστό.
Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο ζελέ.
Μεταφέρουμε το σκεύος στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες.
Αφαιρούμε το σκεύος από το ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Συντετριμμένη η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ: Αποχαιρετά τον αγαπημένο της – «Ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι»
Ελένη Φουρέιρα & Αλμπέρτο Μποτία: Βάφτισαν τον γιο τους – Το σπάνιο όνομα και οι καλεσμένοι