Αν θες κι εσύ ένα οικονομικό, εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και σε λίγη ώρα θα μπορείς να το απολαύσεις. Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη.
Δροσιστικό και εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%400 γρ. τυρί κρέμα
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 100 γρ. ζελέ σε σκόνη, διαλυμένο σε 400 ml νερό
- 3 φράουλες, προαιρετικά
Εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου με 5 υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα.
- Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε για επιπλέον 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρώς η κρέμα.
- Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×35 εκ. 15 μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλο το σκεύος.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα, και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 15 μπισκότα, μεταφέρουμε την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Καλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
- Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και βγάζουμε τη διάφανη μεμβράνη.
- Περιχύνουμε με το ζελέ πάνω από την κρέμα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Προσέχουμε το ζελέ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι ζεστό.
- Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο ζελέ.
- Μεταφέρουμε το σκεύος στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες.
- Αφαιρούμε το σκεύος από το ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε το σχετικό βίντεο και καλή επιτυχία!