Είτε επειδή νηστεύετε, είτε επειδή κάνετε διατροφή ή απλά θέλετε ένα ελαφρύ γλυκό, αυτό το κέικ θα γίνει το νέο αγαπημένο σας γλυκάκι. Χωρίς ζωικά λιπαρά και με λίγη ζάχαρη, το κέικ παίρνει όλη την νοστιμιά από τα καρότα και το πορτοκάλι. Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας.
Η συνταγή είναι από τους ειδικούς του logodiatrofis.gr
Θα χρειαστείτε
200γρ. ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και 180γρ.)
60γρ. ηλιέλαιο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
200γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για τη φόρμα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
180γρ. καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
100γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν χτυπηθούν προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι.
Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα και το καρύδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια κουτάλα. Αδειάζουμε τον χυλό του κέικ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε σε φούρνο που ήδη έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, δοκιμάζοντας (περίπου στα 40 λεπτά) με ένα καθαρό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Ευτυχισμένος πατέρας ο Πύρρος Δήμας: Γέννησε η Αφροδίτη Σκαφίδα – Πέμπτη φορά μπαμπάς ο ολυμπιονίκης