ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Νηστίσιμη και πανεύκολη συνταγή: Τηγανίτες με μέλι και χωρίς αυγά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 34δ.

Kαι νηστίσιμες αλλά και αφράτες τηγανίτες μέσα και τραγανές έξω, με μπόλικο πετιμέζι ή μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι το γλυκό πρωινό ή το σνακ των παιδιών. Η συνταγή που ακολουθεί είναι πανεύκολη και απαιτεί απλά υλικά.

Τα υλικά για τις τηγανίτες με μέλι

Για τις τηγανίτες με μέλι και χωρίς αυγά

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

1½ κούπας νερό

Για το σερβίρισμα

Μέλι ή πετιμέζι ή κανελοζάχαρη

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Η εκτέλεση της συνταγής για τις τηγανίτες με μέλι

Για τις νηστίσιμες τηγανίτες

Ξεκινάμε κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε μπολ.

Προσθέτουμε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε µε κουτάλι ή σύρμα.

Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.

Ανακατεύουµε καλά τον χυλό για τις τηγανίτες να οµογενοποιηθεί και να γίνει ομοιόμορφος.

Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από την άλλη πλευρά.

Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Τις σερβίρουμε με μέλι, αγνό πετιμέζι, ή ζάχαρη και κανέλα.

Μυστικά

Aν ο χυλός είναι αραιός, θα βγουν πιο πλακέ.

Αν ο χυλός είναι σφιχτός θα βγουν πιο φουσκωτές.

Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.

Μια διαφορετική συνταγή για τηγανίτες είναι αυτή εδώ, γιατί πρόκειται για τηγανίτες χωρίς αυγά, νηστίσιμες, ακόμα και vegan αν αντικαταστήσετε το topping. Στην πρώτη μπουκιά μπορεί να σου θυμίσουν λίγο λουκουμάδες, όμως αμέσως μετά θα ξεχάσεις ό,τι ήξερες για τις τηγανίτες. Θα γίνουν η καλύτερή σου παρέα για το πρωινό, το brunch αλλά και για ένα late night craving.

Σε όσους από εσάς αποφασίσετε να φτιάξετε αυτή τη πανεύκολη και νηστίσιμη συνταγή να ευχηθούμε καλή επιτυχία και φυσικά καλή απόλαυση!

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ