ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Μπόμπες πατάτας: Τραγανές απέξω και γεμισμένες με λιωμένο τυρί και ζαμπόν

Γεωργία Κεφάλα
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 47δ.

Αυτή η συνταγή για μπόμπες πατάτας, είναι πανεύκολη και ιδανική άμα δεν έχετε χρόνο και θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό από τις κλασικές τηγανιτές πατάτες.

Μπόμπες πατάτας: Τα υλικά της συνταγής

200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
100 γραμμάρια αλεύρι 00
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

3 φέτες ζαμπόν
Τυρί προβολόνε
Λάδι για μαγείρεμα

Μπόμπες πατάτας: Βήμα – βήμα η συνταγή

– Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.

– Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.

– Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.

– Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Για ήρεμες διακοπές: Στο Βελούχι θα βρείτε ορεινά χωριά μέσα σε ελατίσια δάση με μοναδική ομορφιά

Οι ανταγωνιστικοί του ζωδιακού: Τα τρία ζώδια που δεν θα χαρούν με την επιτυχία σου

Ιστορία πίστης: Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν από ψηλά

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ