Η συνταγή για τον μπεκρή μεζέ αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό της ελληνικής γαστρονομίας. Αυτό το τέλειο μεζεδάκι συνδυάζει την απλότητα των συστατικών με την πλούσια γεύση και τη ζουμερότητα που κάνει τον καθένα να το λατρεύει. Η παρασκευή του είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό.
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρές μπουκιές
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. τοματοπελτέ
ελαιόλαδο
λίγο κύμινο, λίγο μπαχάρι, μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι [προαιρετικά] ή μαύρο πιπέρι
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τα κομμάτια κρέατος για 5′ περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3′ περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να “αναπνεύσει” , προσθέτουμε τις ντομάτες και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Προαιρετικά σιγοβράστε το φαγητό για 20′ μετά μεταφέρτε το σε πήλινο σκεύος, προσθέστε από πάνω τυρί μοτσαρέλα και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και ψήστε το σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15′ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Συνταγή για υπέροχα ντολμαδάκια γιαλαντζί: Τα μυστικά μιας Σμυρνιάς
Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας έτοιμα σε 10 λεπτά: Εύκολα, οικονομικά και νόστιμα
Εύκολα και σπιτικά μπιφτέκια: Η συνταγή για να γίνουν αφράτα και ζουμερά χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη