Μια εύκολη συνταγή για ένα τυρόψωμο που λιώνει στο στόμα, τόσο αφράτο και τόσο μυρωδάτο από τον άνηθο και τον δυόσμο. Δοκιμάστε την συνταγή και θα έχετε το τέλειο συνοδευτικό για τα φαγητά σας αλλά και ένα γευστικότατο σνακ από μόνο του.
1 ποτήρι ζεστό γάλα
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 συσκευασία ξηρής μαγιάς
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 φλιτζάνια αλεύρι
100 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
50 g τυρί φέτα
3-4 κλαδάκια άνηθου
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο δυόσμο
Κρόκο αυγού και παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή για το τυρόψωμο, παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι χλιαρό γάλα,1 ποτήρι ζεστό νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,1 ποτήρι νερού λάδι,1 ασπράδι αυγού και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τα αναμειγνύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος, προσθέτουμε σταδιακά 5 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε 100 γρ. τσένταρ, 50 γρ. φέτα και ψιλοκομμένα κλαδάκια άνηθου. Τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα με τη ζύμη!
Έπειτα, σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
Συνεχίζουμε και στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ταψάκι και αφού βρέξουμε τα χέρια μας στρώνουμε καλά τη ζύμη, να πάει σε όλη την επιφάνεια. Κόβουμε τη πίτα σαν διαγώνια σαν τον μπακλαβά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ρίχνουμε παπαρουνόσπορο σε κάθε κομμάτι.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η πίτα.