Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, ένα γλυκό με ρίζες στην αρχαιότητα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Η βελούδινη υφή του, η πλούσια γεύση του και το αξεπέραστο άρωμα του τον καθιστούν αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Μπορείτε να τον απολαύσετε και στην νηστεία σας.
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε φαρδιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει.
Ρίχνουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς.
Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Γλυκό ψυγείου στο πι και φι: Του ονείρου γκοφρετογλυκό σαν παγωτό στρατσιατέλα
Όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή: Το εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα που γίνεται ανάρπαστο
Το παραδοσιακό “μωσαϊκό”: Κλασικός κορμός σοκολάτας χωρίς αυγά και έτοιμος στο πι και φι