Μοναστηριακός σιμιγδαλένιος χαλβάς: Ό,τι πρέπει για τη νηστεία

Η συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά, ένα γλυκό με ρίζες στην αρχαιότητα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.
μοναστηριακός-σιμιγδαλένιος-χαλβάς-181774

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, ένα γλυκό με ρίζες στην αρχαιότητα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Η βελούδινη υφή του, η πλούσια γεύση του και το αξεπέραστο άρωμα του τον καθιστούν αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Μπορείτε να τον απολαύσετε και στην νηστεία σας.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς: Μια γλυκιά πανδαισία με άρωμα παράδοσης

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε φαρδιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει.

Ρίχνουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς.

Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Γλυκό ψυγείου στο πι και φι: Του ονείρου γκοφρετογλυκό σαν παγωτό στρατσιατέλα

Όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή: Το εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα που γίνεται ανάρπαστο

Το παραδοσιακό “μωσαϊκό”: Κλασικός κορμός σοκολάτας χωρίς αυγά και έτοιμος στο πι και φι

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ