ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Λαχταριστός κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Μια πανεύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά

Christos Chatzis
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 23δ.

Αν ο κορμός σοκολάτας ανήκει στα αγαπημένα σας γλυκά αλλά παράλληλα αποφεύγετε να τον φτιάχνετε γιατί έχετε κόψει τη ζάχαρη, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει μια εύκολη συνταγή με τρία μόνο υλικά και χωρίς ίχνος ζάχαρης που θα σας κάνει να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε γι’ αυτό το γλυκό.

Ο συνδυασμός της σοκολάτας με το φιστικοβούτυρο είναι κλασικός αγαπημένος συνδυασμός και το αποτέλεσμα πάντα κορυφαίο.

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης προτείνει, λοιπόν, μια συνταγή για έναν πανεύκολο κορμό με τρία υλικά, η οποία είναι vegan, έχει μόνο καλά φυτικά λιπαρά και είναι ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν ένα διατροφικά προσεγμένο γλυκό.

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πλέον εύκολα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα στο σπίτι και να έχεις πάντα ένα δροσερό και λαχταριστό γλύκισμα για κάθε στιγμή της ημέρας.

Πρόκειται για ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, φτιάχνεται εύκολα και είναι ό,τι πρέπει για τα απογεύματα που θέλουμε κάτι γλυκό μετά την παραλία.

Η παρακάτω συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη θα σας λύσει τα χέρια αν θέλετε κάτι γρήγορο, χωρίς να περάσετε πολλή ώρα στην κουζίνα, ενώ προτείνει μια εύκολη εναλλακτική στα μπισκότα -τις ρυζογκοφρέτες.

Η συνταγή για εύκολο κορμό χωρίς ζάχαρη με τρία υλικά

Υλικά:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
150 γρ. φιστικοβούτυρο
5 ρυζογκοφρέτες
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με το χέρι τις ρυζογκοφρέτες.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το φιστικοβούτυρο σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε τις ρυζογκοφρέτες κι ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί.

Ρολάρουμε για να δώσουμε σχήμα κορμού.

Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.

Αφαιρούμε το χαρτί και σερβίρουμε.

Κορμός με χαρουποπαξίμαδα, ρακόμελο και κάρδαμο

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα του κέικ 30×10 εκ.
350 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
80 γρ. καρυδόψιχα ολόκληρη
40 ml ρακόμελο
200 ml γάλα φρέσκο
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο, σε σκόνη
60 γρ. κακάο, σε σκόνη
70 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 ml σιρόπι μελάσας (σιρόπι από ζαχαροκάλαμο) ή πετιμέζι

Διαδικασία

Για τον κορμό με χαρουποπαξίμαδα, ρακόμελο και κάρδαμο ξεκινάμε και σε ένα μπολ σπάμε τα παξιμάδια και την καριδόψιχα σε μικρά κομμάτια και τα βρέχουμε με το ρακόμελο και το γάλα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα το βούτυρο, το κάρδαμο, το κακάο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Ενσωματώνουμε το μείγμα με τα παξιμάδια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε διάφανη μεμβράνη στο εσωτερικό της φόρμας, έτσι ώστε να περισσεύει αρκετή για να μπορέσουμε να σκεπάσουμε όλο το υλικό μέσα στη φόρμα.

Γεμίζουμε με το μείγμα, πιέζουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα.

Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με το σιρόπι, την καρυδόψιχα και σερβίρουμε σε λεπτές φέτες.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Σικάγο, Τόγκο, Ρόκετ, Καραμπόλα: Τα παγωτά της ιστορικής ΕΒΓΑ που άφησαν εποχή και όλοι νοσταλγούμε

Άση Μπήλιου: 4 ζώδια θα έχουν την ευκαιρία της ζωής τους με τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

Έκτακτο: Μεγάλη φωτιά τώρα στην Μυτιλήνη – Δίνουν μάχη τα εναέρια μέσα

 

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ