Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα γλυκό που αγαπούν παιδιά και μεγάλοι! Βέβαια, έχει πολλές θερμίδες. Εμείς, θα σας προτείνουμε ιδέες να παραμένει λαχταριστός χωρίς όμως να μην είναι και άκρως υγιεινός!
Κορμός σοκολάτας: Υγιεινή συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας
Η πρώτη συνταγή του κορμού είναι χωρίς αυγά, ζάχαρη και βούτυρο και η άλλη με ταχίνι. Εσείς, αποφασίζετε την εκδοχή που σας αρέσει καθώς και οι δύο συνταγές εγγυώνται επιτυχία.
Ο πιο νόστιμος κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Υλικά
- 450 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 250 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά (μπορείτε να βάλετε και γάλα αμυγδάλου αν νηστεύετε ή είστε vegan)
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1 βανίλια
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι προεραιτικά
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε ένα μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι θα ζεστάνετε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει. Μόλις λιώσει αφήστε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει ρίξε το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Προσθέστε και το κονιάκ ή το ρούμι και τη βανίλια και ανακατέψτε.
- Μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Δώστε του μακρόστενο σχήμα με τα χέρια σας και τη βοήθεια της λαδόκολας. Κλείσε με το αντικολλητικό χαρτί και βάλε στην κατάψυξη για να κρυώσει.
Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Υλικά
- 420 γρ. ταχίνι με κακάο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 200 γρ. μέλι
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι θα ζεστάνετε ελαφρώς το μέλι για να γίνει πιο μαλακό.
- Ρίξτε το μέλι στο μπολ με τα μπισκότα. Προσθέστε και το ταχίνι.
- Σε μπεν μαρί λιώστε την κουβερτούρα.
- Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Πάνω από το κατσαρολάκι βάλε ένα μπολ που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και ρίξε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα. Όσο βράζει το νερό από κάτω τόσο θα λιώνει η κουβερτούρα. Μόλις λιώσει εντελώς ρίξτε την κι αυτήν στο μπολ με τα μπισκότα.
- Ανακάτεψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και δώστε του μακρόστενο σχήμα. Τυλίξτε καλά και βάλτε τον κορμό στην κατάψυξη μέχρι να ομογενοποιηθεί.Όταν περάσει το δίωρο στην κατάψυξη το μεταφέρετε στο ψυγείο και είναι έτοιμο για κόψιμο.
Εσείς, ποια από τις δυο συνταγές θα δοκιμάσετε;