ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Κι όμως, τη βρήκαμε: Η αυθεντική συνταγή για ιταλικό ζυμάρι πίτσας γίνεται εύκολα κι απλά στο σπίτι σας

Αλεξάνδρα Πατακιά
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 11δ.

Αν αναζητάς την παραδοσιακή συνταγή για το διάσημο ιταλικό ζυμάρι, τότε φαίνεται ότι την ανακάλυψες! Θα σε εντυπωσιάσει η εκλεπτυσμένη γεύση της!

Τα υλικά για το ιταλικό ζυμάρι πίτσας:

• 10 γρ. ξηρή μαγιά
• 20 γρ. ζάχαρη
• 1 ποτήρι χλιαρό νερό περίπου
• αλάτι
• 12 γρ. ελαιόλαδο
• 400 γρ.άλευρο

Η εκτέλεση του:

1. Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολ με 25 ml. χλιαρό νερό και μια πρέζα ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε για 10 λεπτά .

2. Κοσκινίστε το αλεύρι, ρίξτε το σε ένα μπολ ,προσθέστε ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο και νερό. Προσθέστε τη μαγιά και ζυμώνετε .

3. Στη συνέχεια, βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και τοποθετήστε τη στο τραπέζι. Αλείψτε τα χέρια με ελαιόλαδο και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά.

4. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει και χρησιμοποιείστε τη.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ