Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου

καραμελωμένες-φτερούγες-κοτόπουλου-77765

Αυτή τη συνταγή με τις καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τα υλικά για τις καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου

1 φλ. τσαγιού νερό

1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη

1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας

2 κ. σ. φυστικοβούτυρο

1 κ. σ. μέλι

2 κ. γλ. ξύδι κρασιού

1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου

1 κ. γλ. σουσάμι

Η εκτέλεση της συνταγής για τις καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το ξύδι από κρασί και το σκόρδο μέχρι το μείγμα γίνει λείο και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τις φτερούγες στη σάλτσα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Απομακρύνετε το καπάκι και σιγοβράστε μέχρι οι φτερούγες να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει, περίπου 30 λεπτά ακόμα, ρίχνοντας περιστασιακά σάλτσα πάνω στις φτερούγες.

Βήμα 4

Πασπαλίστε με το σουσάμι και απολαύστε.

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή σας ευχόμαστε καλή όρεξη και καλή απόλαυση.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ