Κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Ο Πετρετζίκης είπε το μυστικό για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου

κάνει-τον-γύρο-του-διαδικτύου-ο-πετρετ-136971

Φτάνει το Σάββατο ξανά ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου κι εσύ αναρωτιέσαι πώς θα φτιάξεις το τέλειο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Μην ψάχνεις άλλο! Ο Άκης Πετρετζίκης είπε το μυστικό και αποκάλυψε όλα όσα θέλεις να ξέρεις  για τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Άκης Πετρετζίκης: Συστατικά για τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά

1,5 κιλό μπακαλιάρο, υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα

σπορέλαιο, για τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

κουρκούτι

σκορδαλιά

πατάτες τηγανητές

Άκης Πετρετζίκης: Εκτέλεση για τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας.

Στραγγίζουμε καλά το ψάρι μας και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.

Φτιάχνουμε το κουρκούτι μας.

Κόβουμε το μπακαλιάρο μας σε μικρές μερίδες, ίσες σε μέγεθος και πάχος ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180ο C.

Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Συνέχεια της συνταγής του Άκη Πετρετζίκη

Το κάθε κομμάτι το βουτάμε μέσα στο ταψί με το αλεύρι γιατί με αυτό το τρόπο θα κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι στο ψάρι μας.

Τινάζουμε το κάθε κομμάτι να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ μας με το κουρκούτι.

Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντάς τα αν χρειαστεί.

Τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.

Όταν τηγανίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο μας και γίνει τραγανός, αφαιρούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά, όλο σε λαδόκολλα για πιο αυθεντικό ύφος.

Δείτε σχετικό βίντεο με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη εδώ:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ