Σύμφωνα με την παράδοση, η Φανουρόπιτα φτιάχνεται ως τάμα στον Άγιο Φανουρίου, προστάτη των χαμένων αντικειμένων και βοηθό σε δύσκολες καταστάσεις. Η ζεστή αγκαλιά της Φανουρόπιτας συμβολίζει την ελπίδα, την πίστη και την ευγνωμοσύνη.
Πέρα από την θρησκευτική σημασία, η Φανουρόπιτα αποτελεί μια γευστική απόλαυση. Η πλούσια υφή, η γλυκιά γεύση και το άρωμα κανέλας ξυπνούν τις αισθήσεις και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα
ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί στο μέγεθος τον 60 εκατ.)
1 πακέτο (500 γραμ.) φαρίνα κόκκινη (που φουσκώνει μόνη της)
3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
1 φλυτζ. ζάχαρη (αν είστε του πολύ γλυκού αυξήστε κατά 1/2 φλ)
2 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι (500ml)
2/3 ποτηριού τριμμένο καρύδι
1 κ.σ. γαρύφαλο
1 κ.σ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
4-5 κ.σ. σουσάμι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σερβίρισμα:
Kόβετε την φανουρόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια και εύχεστε (από μέσα σας, αλλά δυνατά για να …εισακουστεί) να μείνει κάποιο κομματάκι και για σας!
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Κάνει «θαύματα» αύριο ο Άγιος Φανούριος: Με 1 μόνο ευχή και με «αντάλλαγμα» την ταπεινή φανουρόπιτα
Νέα λατρεμένη συνταγή: Εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα σαν τσιζκέικ
Πανεύκολο και αφράτο: Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει τη συνταγή για το καλύτερο, νηστίσιμο κέικ σοκολάτας