Αν θέλετε ένα γλυκάκι χώρις ζάχαρη για τις δύσκολες ώρες της λιγούρας, τότε φτιάξτε αυτό το τσιζκεικ χώρις ζάχαρη και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή που προσφέρει ένα γευστικότατο αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε στις έτοιμες λύσεις του ζαχαροπλαστείου.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη
8 γρ steviaParana κρυσταλλική με αναλογία 1:1
120 γρ βούτυρο αγελάδος
1/2 κ.γλ. κανέλα
ΚΡΕΜΑ
250 γρ άγλυκη σαντιγί ( στο σιδερένιο κουτί )
170 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ
40 γρ steviaParana κρυσταλλική με αναλογία 1:1
220 γρ κρέμα τυρί λάιτ
50 γρ ζεστό νερό
5 γρ ζελατίνη ( φύλλο ή σκόνη)
100 γρ μαρμελάδα με steviaParana “Κόκκινα φρούτα”
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με την stevia , κανέλα και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο.
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε φόρμα πιέζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά.
Στο κάδο του μιξερ ρίχνουμε την άγλυκη σαντιγί και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας κατά διαστήματα το εβαπορέ.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη stevia και το τυρί κρέμα.
Βράζουμε 50 γρ νερό και διαλύουμε μέσα την ζελατίνη ( αν βάλουμε φύλλο πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά, το στύβουμε και το διαλύουμε στο καυτό νερό).
Αφού διαλυθεί η ζελατίνη την ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα και σταματάμε την λειτουργία.
Όταν η έχει κρυώσει η βάση που ψήσαμε ρίχνουμε στη φόρμα την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό ( 2 με 3 κ.σ.) και την ρίχνουμε από πάνω.
Από syntagesgiadiabitikoys