Αν έχετε πάει σε…μερακλίδικα μεζεδοπωλεία σίγουρα έχετε απολαύσει τηγανόψωμα με φέτα που σας έμειναν αξέχαστα, έτσι δεν είναι; Στην εύκολη, οικονομική και γρήγορη συνταγή για τηγανόψωμα που ακολουθεί, θα βρείτε αυτά τα τηγανόψωμα – ίσως και καλύτερα – και αξίζει να τα απολαύσετε με φίλους ή να τα προσφέρετε στην οικογένειά σας μιας και είναι μια συνταγή που σας«λύνει» τα χέρια, γίνεται με εύκολα υλικά και σε χρόνο dt.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό (προσοχή, χλιαρό, όχι ζεστό ούτε καυτό, γιατί κόβει η μαγιά) ρίχνουμε την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό, τόσο, ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.
Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε, τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια για να την έχουμε έτοιμη.
Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.
Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε, όπως στην αρχή, και το ξαναπλάθουμε με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.
Δίνουμε σχήμα, όπως τα μπιφτέκια, μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση. Δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα (καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα).
Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, βάζουμε λάδι (προτιμήστε ηλιέλαιο) να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε, προσέχοντας μην αρπάξουν, σε μέτρια θερμοκρασία για να ψηθούν και μέσα.
Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.