Κυριακή του Πάσχα, λοιπόν, και αν θέλετε μια ιδέα για μια γρήγορη και δροσερή σαλάτα με λάχανο για να συνοδέψετε τα κρεατικά της ημέρας, σας έχουμε μια ιδανική πρόταση.
Πασχαλινή σαλάτα με λάχανο για να συνοδεύσουμε το αρνί, το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι και τα υπόλοιπα μεζεδάκια μας ή και οτιδήποτε άλλο τραβάει η όρεξή σας την Κυριακή του Πάσχα!
Με τα ψητά σούβλας μία σαλάτα λάχανο ταιριάζει απόλυτα. Είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή γρήγορη και δροσερή με ένα απολαυστικό ντρέσινγκ και ταιριάζει απόλυτα και στην περίσταση
Υλικά
Λαχανο 1/2 μέτριο τρυφερό και λεπτοκομμένο
Καρότο 2 μεγάλα τριμμένα στο χοντρό
Μηλα 2 ώριμα και σφιχτά
Κρεμμυδι 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ
Μαγιονεζα 3/4 του φλιτζανιού
Γιαούρτι Στραγγιστό 3/4 του φλιτζανιού 2%
Μηλόξιδο 1 κουταλιά της σούπας
Μπαλσάμικο 2 κουταλιές της σούπας
Μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
Ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
Αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πασχαλινή σαλάτα με λάχανο
Αρχικά καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο με το ειδικό εργαλείο, δηλαδή το μαντολίνο. Έπειτα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και παράλληλα πατάμε καλά το λάχανο με τα χέρια σαν να το στύβουμε. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνει ακόμη περισσότερο και γίνεται πιο εύπεπτο.
Το στραγγίζουμε πολύ καλά από τα νερά και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Στον τρίφτη τρίβουμε το χοντρό μέρος του λάχανου και τα καρότα και τα προσθέτουμε στην λεκάνη. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε και αυτά.
Καθαρίζουμε και τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το ένα μήλο το ψιλοκόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και το άλλο το τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό πάλι μέρος. Αφού προσθέτουμε και τα μήλα στη σαλάτα, ετοιμάζουμε την σώς.
Συγκεκριμένα σε μία μπασίνα ανακατεύουμε την μαγιονέζα, το στραγγιστό γιαούρτι 2%, το μηλόξυδο, το μπαλσάμικο, την μουστάρδα, την ζάχαρη και το αλάτι. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ την σαλάτα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Aggeliki Antonopoulou