ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Γλυκό ψυγείου στο πι και φι: Του ονείρου γκοφρετογλυκό σαν παγωτό στρατσιατέλα

Νίκος Αντωνόπουλος
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 21δ.

Αυτό το γκοφρετογλυκό φτιάχνεται στο πι και φι, μπαίνει στην κατάψυξη και γίνεται γευστικό και ελαφρύ στην γεύση σαν παγωτό στρατσιατέλα. Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείτε και την συνταγή.

Γλυκό ψυγείου: Τα υλικά για το γκοφρετογλυκό

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά σαντιγί Ermol / Morfat
1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
200 γρ. κουβερτούρα
4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα [γάλακτος ή υγείας] θρυμματισμένες
1 φλ. τσαγιού αλεσμένα φουντούκια
1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
λίγο φρέσκο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

Γλυκό ψυγείου: Η συνταγή για το γκοφρετογλυκό

Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά.

Παίρνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 30 Χ 40 εκ. περίπου. [*]

Βρέχετε ελαφρώς ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε στη βάση του πυρέξ. Στρώνετε από πάνω λίγο από το μείγμα σαντιγί / ζαχαρούχο μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια, τη θρυμματισμένη γκοφρέτα και λίγη λιωμένη κουβερτούρα.

Συνεχίζετε τις στρώσεις με μείγμα σαντιγί/ζαχαρούχο πασπαλισμένο με φουντούκια και γκοφρέτα. Γαρνίρετε κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζετε το γλυκό στη κατάψυξη να παγώσει και απολαύστε το. Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο ή μεγαλύτερο πυρέξ. Όσο πιο μικρό είναι το πυρέξ τόσες περισσότερες οι στρώσεις και αντίστροφα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Πόπη Αστεριάδη: «Είμαι 76, μεγαλώνω όμορφα, φοράω παντελόνια – Ένα πράγμα θα με στεναχωρήσει μόνο»

Η πιο όμορφη παραλία της Μήλου: Δεν είναι το Σαρακήνικο – Το κρυμμένο “στολίδι” με τα τρία σπήλαια και τα τιρκουάζ νερά

Έλενα Παπαρίζου: «Τι να κάνουμε, δεν είμαι πλέον 20, έκανα δεύτερο botox και έχω τα κιλάκια μου»

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ