Πολλές φορές θα αποφύγουμε να μαγειρέψουμε τις μπριζόλες στον φούρνο, γιατί βγαίνουν στεγνές και σκληρές. Ωστόσο, ο διάσημος σεφ, Άκης Πετρετζίκης, μας έχει την λύση. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή με τις οδηγίες του και οι μπριζόλες θα λιώνουν στο στόμα.
Υλικά συνταγής για μαλακές μπριζόλες
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια
1-2 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουταλιά της σούπας μέλι
1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή σπαλομπριζόλες (4 μπριζόλες)
6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή 4-5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
200 ml ζεστό νερό
πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη
Η εκτέλεση της συνταγής για τις μαλακές λεμονάτες μπριζόλες του Άκη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε το φούρνο στον αέρα.
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε ελαιόλαδο, κύβους, μουστάρδα, ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια. Επίσης, ρίχνουμε σκόρδο, μέλι και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα-σάλτσα μας, μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.
Ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε κομματάκια και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.
Σε ένα ξύλο κοπής, προετοιμάζουμε τις μπριζόλες μας.
Χαρακώνουμε τις μπριζόλες μας με το μαχαίρι, ώστε να ψηθούν σωστά από μέσα και από έξω.
Βάζουμε τις μπριζόλες μας στο ταψί. Έπειτα, ρίχνουμε ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι και τις αλείφουμε για να γεμίσουν καλά.
Προσέχουμε να ψηθεί, η μπριζόλα μας και περιμετρικά.
Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε τις μπριζόλες μας στο ψυγείο για να μαριναριστούν, με αλουμινόχαρτο.
Ακολούθως βάζουμε νερό και σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου μία ώρα.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
Ανακατεύουμε τις πατάτες και το κρέας μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή με μία ώρα.
Αφαιρούμε το ταψί μας, όταν εξατμιστεί τελείως το νερό.