Το μυστικό του Άκη βάζει τέλος στις σκληρές και στεγνές μπριζόλες στον φούρνο
Πολλές φορές θα αποφύγουμε να μαγειρέψουμε τις μπριζόλες στον φούρνο, γιατί βγαίνουν στεγνές και σκληρές. Ωστόσο, ο διάσημος σεφ, Άκης Πετρετζίκης, μας έχει την λύση. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή με τις οδηγίες του και οι μπριζόλες θα λιώνουν στο στόμα.
Υλικά συνταγής για μαλακές μπριζόλες
- 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή σπαλομπριζόλες (4 μπριζόλες)
- 6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή 4-5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
- 200 ml ζεστό νερό
- πιπέρι
- θυμάρι
- ρίγανη
Η εκτέλεση της συνταγής για τις μαλακές λεμονάτες μπριζόλες του Άκη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε το φούρνο στον αέρα.
- Σε ένα μούλτι ρίχνουμε ελαιόλαδο, κύβους, μουστάρδα, ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια. Επίσης, ρίχνουμε σκόρδο, μέλι και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε τη μαρινάδα-σάλτσα μας, μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε κομματάκια και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.
- Σε ένα ξύλο κοπής, προετοιμάζουμε τις μπριζόλες μας.
- Χαρακώνουμε τις μπριζόλες μας με το μαχαίρι, ώστε να ψηθούν σωστά από μέσα και από έξω.
- Βάζουμε τις μπριζόλες μας στο ταψί. Έπειτα, ρίχνουμε ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι και τις αλείφουμε για να γεμίσουν καλά.
- Προσέχουμε να ψηθεί, η μπριζόλα μας και περιμετρικά.
- Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε τις μπριζόλες μας στο ψυγείο για να μαριναριστούν, με αλουμινόχαρτο.
- Ακολούθως βάζουμε νερό και σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου μία ώρα.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες και το κρέας μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή με μία ώρα.
- Αφαιρούμε το ταψί μας, όταν εξατμιστεί τελείως το νερό.
- Αυτό ήταν! Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!