Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα γλυκά που μοιάζουν φασαριόζικα αλλά δεν είναι. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή είναι πανεύκολη αλλά και σίγουρη για να βγει το γαλακτόμπουρεκο σιροπιαστό όπως πρέπει και με μπόλικη κρέμα.
1 φύλλο κρούστας
100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για την κρέμα
200 γραμ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
90 γρ ψιλό σιμιγδάλι
4 αβγά
50γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2.5 κούπες νερό
λίγες σταγόνες λεμονιού
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
Στο τέλος το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μια ελαφριά μαρέγκα.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.
Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.
Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.Βάζουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ανοιχτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε τα μισά φύλλα διπλωμένα και βουτυρωμένα.
Μετά την κρέμα και από πάνω διπλωμένα στη μέση τα υπόλοιπα φυλα.Χαράζουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.
Σιρόπιασμα κρύο το σιρόπι Ζεστό το γλυκό .
Δείτε περισσότερα για την Κουζίνα εδώ:
Όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή: Το εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα που γίνεται ανάρπαστο