Η συγκεκριμένη συνταγή για μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα, γιαούρτι και τρούφα σοκολάτας είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα δροσιστικό, γευστικό και εύκολο στην παρασκευή γλυκό. Επίσης, επειδή είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και δροσιστικό, μπορείτε να το ετοιμάσετε για το πασχαλινό τραπέζι σας.
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα μπανάνας, γιαούρτι και τρούφα σοκολάτας
Υλικά:
Για τη βάση:
450 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα:
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
2 κ.σ. μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γρ. τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάση: Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με τη λιωμένη μαργαρίνη. Στρώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψί με λαδόχαρτο.
Κρέμα μπανάνας: Πολτοποιήστε τις μπανάνες με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το ζελέ και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Συναρμολόγηση: Αδειάστε το μείγμα της κρέμας πάνω στη μπισκοτένια βάση και το ισιώνετε. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια, γαρνίρετε με την τρούφα σοκολάτας και σερβίρετε.