Αν ψάχνεις μια συνταγή για εύκολο κέικ με Nutella για τις έκτακτες λιγούρες τότε συνέχισε να διαβάζεις. Βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για κέικ με Nutella, από τον Άκη Πετρετζίκη. Πρόκειται για ένα λαχταριστό και εύκολο κέικ με Nutella μόνο με 3 υλικά και έτοιμο σε χρόνο dt.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160° C βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε, την πραλίνα σοκολάτας και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να “δέσει” το μείγμα μας.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας σιγά σιγά λίγο το αλεύρι, αφού το κοσκινίσουμε και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα για να το κάνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφο.
Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.
Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.
Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνουμε ομοιόμορφα το frosting πάνω στο κέικ μας.