Την Κυριακή του Πάσχα συνηθίζεται υπερβολική κατανάλωση ψητών ειδικά εάν ακολουθεί και μετά από αυστηρή νηστεία. Ιδανικά την κραιπάλη της ημέρας καλό θα ήταν να την συνοδεύσουμε με ένα νόστιμο αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ και δροσερό γλυκό.
Έχουμε για εσάς το πιο εύκολο, νόστιμο και δροσερό ζελέ με φρέσκες φράουλες και ανανά
Υλικά
Ζελέ 2 φακελάκια φράουλα
Φραουλες 1-2 κεσεδάκια φρέσκες
Ανανας 1-2 κονσέρβες
Λεμονι Ξύσμα από 1
Δυοσμος 5-6 φύλλα
Ζελέ με φρέσκες φράουλες και ανανά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Μιας και οι προετοιμασίες για την Κυριακή του Πάσχα είναι πολλές, σίγουρα δεν θέλουμε να φάμε πολλές ώρες ακόμη και για την προετοιμασία του γλυκού. Αυτό το γλυκό για το Πάσχα λοιπόν θα σας λύσει τα χέρια.
Αρχικά βράζουμε τα φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μοιράζουμε το ζελέ σε μπολάκια. Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις μοιράζουμε στα μπολάκια με το ζελέ.
Δείτε ακόμα Εύκολη τούρτα κορμός για το Πασχαλινό τραπέζι
Επίσης μοιράζουμε σε κάθε μπολάκι και λίγα κομμάτια ανανά σε κονσέρβα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε λίγο. Βάζουμε λίγα φύλλα δυόσμου σε κάθε μπολάκι και βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως.
Tips για το εύκολο γλυκό για το Πάσχα
Βάζουμε ανανά σε κονσέρβα γιατί ο φρέσκος ανανάς δεν βοηθάει το ζελέ να πήξει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou