Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, αυτή η τούρτα κατσαρόλας είναι η απόλυτη συνταγή που σε βγάζει ασπροπρόσωπο κάθε φορά. Με την αρωματική και γλυκιά της γεύση, κερδίζει τις καρδιές και αφήνει τον ουρανίσκο ευχαριστημένο. Η απλότητά της κρύβει μια εκπληκτική ευχάριστη έκπληξη σε κάθε μπουκιά, κάνοντας την αγαπημένη επιλογή. Απολαύστε την ευκολά και γρήγορα!
Η συνταγή για την τούρτα κατσαρόλας
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
- 2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. Βιτάμ
- 7κ.σ. κόρν φλάουρ
- 7κ.σ. ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα γάλακτος
Για την σαντιγύ:
1 κουτί φυτική σαντιγύ ( μόρφατ)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Τριμμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα μπισκότα σ’ ένα βαθύ μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βιτάμ, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, την κουβερτούρα και τα βράζουμε να γίνει μια κρέμα (προς πηχτή όχι πολύ σφιχτή).
Προσοχή, να μην πήξει πολύ γιατί δεν θα “τραβήξουν” τα μπισκότα και θα είναι σκληρά.Ρίχνουμε την κρέμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή και σε τσέρκι αν θέλουμε να μοιάζει με τούρτα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάμε την φυτική κρέμα λίγο, στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε σε σαντιγύ.
Βγάζουμε το γλυκό απ’ το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την σαντιγύ μας! Στο τέλος ρίχνουμε και την τριμμένη κουβερτούρα και ξανά στο ψυγείο.
Μετά από λίγες ώρες η τούρτα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε!
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα
Γλυκό ψυγείου στο πι και φι: Του ονείρου γκοφρετογλυκό σαν παγωτό στρατσιατέλα
Το γλυκό των παιδικών μας χρόνων: Η μαμαδίστικη συνταγή για έναν λαχταριστό χαλβά φούρνου με σιρόπι
Τα πιο γλυκά νέα: Γατούλης υιοθετήθηκε από δημοτικό της Σμύρνης – Κάνει μάθημα μαζί με τα παιδιά