Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο εύκολη μους φράουλας με μόνο 3 υλικά ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή! Πεντανόστιμο και ελαφρύ επιδόρπιο, ιδανικό για όσους αγαπούν τη φράουλα!
Η συνταγή για μους φράουλας με 3 υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά:
400 γρ. φράουλες
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
80 γρ. φράουλες
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος εκτέλεσης:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε τις φράουλες στα 4 και τις ρίχνουμε στον πολυκόφτη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν οι φράουλες και να έχουμε μια σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να κρυώσει και να πήξει.
Βάζουμε 1 κ.σ. από τη σάλτσα στη βάση από 4 χαμηλά ποτήρια και αφήνουμε την υπόλοιπη στην άκρη.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας και χτυπάμε για ακόμα 5 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια μους.
Μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσουν.
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση κατά μήκος και τις μοιράζουμε στα ποτήρια.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα
Κλιματιστικά: Πόσο καίει η κάθε κατηγορία – Η σωστή χρήση για δροσερό και οικονομικό καλοκαίρι
Μωρομάντηλα: 6 αντικείμενα που δεν κάνει να καθαρίζετε με αυτά