Εύκολη κοτόπιτα με τυριά και πιπεριές

Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην απολαυστική αίσθηση μιας φρεσκοψημένης και ζουμερής κοτόπιτας.
εύκολη-κοτόπιτα-με-τυριά-και-πιπεριές-192963

Η κοτόπιτα είναι μια πίτα που λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους. Με τραγανό φύλλο ζύμης και γεμάτη με λαχταριστό κοτόπουλο, είναι η ιδανική επιλογή για ένα γευστικό γεύμα ή σνακ. Η παρασκευή της είναι απλή και εύκολη, και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθώντας αυτήν τη συνταγή, θα δημιουργήσετε μια νόστιμη και θρεπτική κοτόπιτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις κάθε φορά που τη σερβίρετε.

Η συνταγή για την εύκολη κοτόπιτα

Υλικά:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)

1 µέτριο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο

2 µπούτια κοτόπουλου φιλέτο

1 ποτηράκι του κρασιού, κρασί

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκοµµένη

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκοµµένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκοµµένη

1/4 γραβιέρα τριµµένη

1 ποτήρι γάλα

λίγο µαϊντανό, δυόσµο, µέντα ψιλοκοµµένα

λάδι, αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο

Η εκτέλεση της κοτόπιτας:

Βράζουμε το κρεµµύδι σε χαµηλή φωτιά µε ένα ποτήρι νερό και αφού βράσει, προσθέτουµε λάδι και το αφήνουµε να κοκκινίσει. Κατόπιν προσθέτουµε το κοτόπουλο και το αφήνουµε να τσιγαριστεί.

Αφού τσιγαριστεί το σβήνουµε µε το κρασί.

Αφού τσιγαριστεί καλά και από τις 2 µεριές τότε προσθέτουµε λίγο νερό (να καλύψει το µισό κοτόπουλο) προσθέτουµε λίγο αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο και το αφήνουµε να βράσει σε χαµηλή θερµοκρασία για 1 ώρα περίπου.

Αφού βράσει το κοτόπουλο, κρατάµε το ζωµό µε το κρεµµύδι και το ψιλοκόβουµε όχι όµως σε πάρα πολύ µικρά κοµµατάκια για να µη λιώσει στο ψήσιµο.

Σε µια λεκανίτσα, προσθέτουµε τις πιπεριές, τα µυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το µοσχοκάρυδο, το ζωµό από το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουµε 2-3 φορές.

Στρώνουµε τα φύλλα σε ένα ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάµεσα και στρώνουµε 4 φύλλα στη βάση, ρίχνουµε τη γέµιση και µετά βάζουµε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα από πάνω.

Πριν βάλουµε την πίτα στο φούρνο, την κόβουµε σε κοµµάτια και “ραντίζουµε” µε λίγο νεράκι.

Ψήνουµε για 1 ώρα στους 190 βαθµούς και κατόπιν, βάζουµε το ταψί στο κάτω µέρος της κουζίνας µας για µισή ώρα έτσι, ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω µέρος.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή με τον καιρό: Πότε έρχεται κύμα καύσωνα – Η πόλη της Ελλάδας που θα «βράσει» σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο

Οι 10 πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης που πρέπει να επισκεφθείτε

Βασίλης Καρράς: Φίλος του αποκάλυψε την πραγματική αιτία θανάτου του

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ