Τα μπιφτέκια για να γίνουν αφράτα, δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζονται ψωμί. Με αυτή την συνταγή θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα, αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ρίγανη
2 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)
Τρίβουμε και την ντομάτα
Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά
Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)
Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές. Εναλλακτικά τα ψήνουμε στην σχάρα για ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Η πιο όμορφη παραλία της Σάμου: Το εξωτικό τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς με φαράγγι και καταρράκτες
Ο Ζυγός από την ανάποδη πλευρά: Τα 9 τοξικά χαρακτηριστικά του «διπλωμάτη» του ζωδιακού