ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
Εύκολα και γρήγορα: Το μυστικό του Άκη για την πιο νόστιμη κι αφράτη λαγάνα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Θέλετε να κάνετε δική σας λαγάνα για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας; Επιθυμείτε να κάνετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μία γευστική συνταγή για λαγάνα; Σε περίπτωση που θέλετε να ευχαριστήσετε τους παρόντες στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας αφήσει ικανοποιημένους.
Επικαιρότητα 22/12/2024
Έκτακτo: Μεγάλος σεισμός τώρα
Stories 22/12/2024
«Να μην έχεις ούτε λάδι στο ντουλάπι, η φέτα μακρινό όνειρο – 2 δουλειές και να μην μπορείς να ζήσεις»
Τα υλικά για την πιο αφράτη και τραγανή λαγάνα 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό 350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου 10 γραμμάρια μαγιά ξερή 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική 12 γραμμάρια αλάτι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Υλικά για το άλειμμα της λαγάνας 2 κουταλιές της σούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουταλιά του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη Σουσάμι Η εκτέλεση της συνταγής για την πιο αφράτη και τραγανή λαγάνα Βάζουμε νερό, μαγιά και ζάχαρη σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε, τα υλικά, με ένα σύρμα. Αφήνουμε τα υλικά να ξεκουραστούν για περίπου είκοσι λεπτά. Ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι και λάδι. Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ για περίπου πέντε με επτά λεπτά. Μετά από επτά λεπτά, βάζουμε λάδι, αλεύρι και ζυμάρι στο μπολ. Καλύπτουμε το μπολ, με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολ να ξεκουραστεί για περίπου μιάμιση ώρα. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ. Κόβουμε σε δύο ίσα μέρη, τη ζύμη. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη και ελάχιστο αλεύρι τις λαγάνες. Βάζουμε τις λαγάνες σε δύο ταψιά, με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε νερό με ζάχαρη σε ένα μπολ για να φτιάξουμε το ζαχαρόνερο. Αλείφουμε τις λαγάνες με ζαχαρόνερο. Πασπαλίζουμε τις λαγάνες, με σουσάμι. Περιμένουμε είκοσι λεπτά για να φουσκώσουν, οι λαγάνες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς Κελσίου, βάζοντάς τον στον αέρα. Με το πέρασμα είκοσι λεπτών πιέζουμε με τα δάχτυλα να πάρουν σχήμα λαγάνας. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τις λαγάνες μας. Ψήνουμε τις λαγάνες μας για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Δείτε το βίντεο και φτιάξτε μόνοι σας σπιτική και εύκολη λαγάνα