Εθνική ντροπή: To ελληνικό φαγητό που μπήκε στη λίστα με τα 10 χειρότερα του κόσμου

Το ξέρατε ότι ένα ελληνικό φαγητό είναι μέσα στη λίστα με τα χειρότερα φαγητά του κόσμου; Άραγε μπορείτε να μαντέψετε ποιο είναι αυτό;
εθνική-ντροπή-to-ελληνικό-φαγητό-που-μπ-204799

Δυστυχώς στη λίστα με τα 10 χειρότερα φαγητά του κόσμου ανήκει πλέον και ένα ελληνικό φαγητό: ένα καθαρά ελληνικό πιάτο που απαρτίζεται από λαχανικά!

Ας πάρουμε λοιπόν τη λίστα ανάποδα και ας δούμε το φαγητό Νο10 που είναι το ελληνικό: Αγκινάρες σαλάτα!

10. Αγκινάρες σαλάτα

Η σαλάτα με αγκινάρες είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με καταγωγή από την Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα γίνεται ως φαγητό συνήθως με συνδυασμό φρέσκιας και τρυφερής αγκινάρας και λεμονιού, ελαιόλαδου, μουστάρδας, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε να βράσουν σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού. Οι αγκινάρες πρέπει να κοπούν στη μέση. Τις τρίβουμε με λεμόνι και τις βάζουμε σε μία πιατέλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω τους ένα μείγμα που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, πιπέρι και σκόρδο. Έτοιμο το φαγητό!

Και ας δούμε τώρα τη λίστα από την αρχή

01. Blodpalt

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φαγητό της Σουηδίας και της φινλανδικής Λαπωνίας. Είναι μείγμα από σκούρα ζυμαρικά που παρασκευάζονται με αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού και αίμα ζώων, συνήθως ταράνδου.

02. Hákarl

Εδώ μιλάμε για την εθνική λιχουδιά, το εθνικό φαγητό της Ισλανδίας τον καρχαρία. Το κρέας πρώτα «ζυμώνεται» για πολύ καιρό στη συνέχεια κρέμεται και αφήνεται να στεγνώσει για άλλους τέσσερις έως πέντε μήνες.

03. Bocadillo-de-sardinas

Ένα ένα ταπεινό ισπανικό σάντουιτς με γέμιση κονσερβοποιημένων σαρδελών. Το σάντουιτς που είναι από μόνο του φαγητό γίνεται συνήθως με μπαγκέτα ισπανικού τύπου.

04. Czech bread soup

Αυτή η απλή σούπα ψωμιού είναι ένα παραδοσιακό τσέχικο φαγητό που παρασκευάζεται με συνδυασμό μπαγιάτικου ψωμιού, νερού, κρεμμυδιών και ποικιλίας μπαχαρικών. Οι πιο εκλεπτυσμένες εκδόσεις έχουν και αυγό, ζωμούς ή διάφορα λαχανικά.

05. Yerushalmi Kugel

Το Yerushalmi kugel είναι μια αλμυρό φαγητό κατσαρόλας, με λεπτά ζυμαρικά επικαλυμμένα με καραμελωμένη ζάχαρη. Προσθέτουμε αυγά, ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι και όλο μαζί μπαίνει σε τηγάνι και στη συνέχεια ψήνεται μέχρι να σφίξει. Το πιάτο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το πιάτο προέρχεται από την Ιερουσαλήμ όπου εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και διαθέσιμο σε αρτοποιεία και λαϊκές αγορές.

06. Thai Fish Entrails Sour Curry

Από την Ταϊλάνδη αυτή η επιλογή για φαγητό, γίνεται με εντόσθια ψαριών που έχουν υποστεί ζύμωση, σε συνδυασμό με πικάντικη πάστα κάρυ που αποτελείται από πιπεριές τσίλι, galangal, πάστα γαρίδας, κουρκουμά, ασκαλώνια και λεμονόχορτο.

07. Luther Burger

Ένα φαγητό φουλ στις θερμίδες με πάνω από 45 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα, το Luther burger είναι ένα από τα πιο ανθυγιεινά μπιφτέκια στον κόσμο. Αντί για ψωμί χρησιμοποιούν ντόνατ σε φέτες, γλασαρισμένο με ζάχαρη.

08. Jellied eels

Ζελέ από… χέλια. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φαγητό δρόμου που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Τα χέλια τεμαχίζονταν, βράζουν για μισή ώρα σε βότανα και στη συνέχεια καταψύχονται ώστε να γίνουν ζελατίνη. Οπτικά μοιάζει με ζελέ διάφανο κομμένο σε κύβους.

09. Chapalele

Το Chapalele είναι ψωμί-φαγητό από τη Χιλή που παρασκευάζεται με μόνο δύο κύρια συστατικά: πατάτες και αλεύρι. Προέρχεται από το νησί Chiloé, όπου παραδοσιακά μαγειρεύεται στον ατμό, στο curanto που είναι μια τρύπα στο έδαφος που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του φαγητού. Ωστόσο, μπορεί να τηγανιστεί ή να ψηθεί.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Άση Μπήλιου: 4 ζώδια θα έχουν την ευκαιρία της ζωής τους με τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

Έκτακτο: Μεγάλη φωτιά τώρα στην Μυτιλήνη – Δίνουν μάχη τα εναέρια μέσα

Γέννησε η Ιλάειρα Ζήση: Πατέρας για πρώτη φορά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ