ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Δροσερό, έτοιμο σε 15 λεπτά: Συνταγή για κορυφαίο γλυκό ψυγείου από τον Άκη Πετρετζίκη

Christos Chatzis
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 15δ.

Ένα γλυκό ψυγείου σε συνταγή Άκη Πετρετζίκη που είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις (είναι έτοιμο σε ένα τεταρτάκι) χρησιμοποιώντας ελάχιστα υλικά όπως μπισκότα.

Υλικά

380 γρ. γάλα εβαπορέ
430 γρ. νερό
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. ινδοκάρυδο
50 γρ. κορν φλάουρ
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, γλυκιά
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τα 390 γρ. νερό.

Με το που πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ανακατεύουμε το κορν φλαόυρ με τα υπόλοιπα 40 γρ. νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα δοκιμάζοντας που και που για να δούμε ότι έχει φύγει το αλεύρι που μπορεί να έχει η κρέμα.

Όταν πήξει η κρέμα και πάρει ωραία καθαρή γεύση, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20Χ30 εκ.

Φροντίζουμε να απλωθεί καλά.

Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με τη φυτική κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι, η σαντιγί θα είναι έτοιμη.

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να δέσει.

«Yummy» γλυκό ψυγείου: Το πιο εύκολο μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα που φτιάξατε ποτέ

Τι πιο δροσιστικό από ένα γλυκό ψυγείου με μπανόφι. Το άπαιχτο υλικό που κάνει τη διαφορά στη συνταγή είναι το ζαχαρούχο γάλα καραμέλας! Θ α ερωτευτούν μικτοί και μεγάλοι. Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!! Με την ευκαιρία δείτε «Παραδεισένιο» μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Υλικά

250 γρ (1 πακέτο) μπισκότα πτι μπερ
2 μπανάνες
100 γρ βιτάμ
1 ζαχαρούχο καραμέλας
1 σαντιγί
κακάο

Εκτέλεση

Βάζουμε το βιτάμ να λιώσει σε ένα ζεστό μπρίκι.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Παράλληλα βάζουμε στο μίξερ τα μπισκότα το βιτάμ και μια μικρή μπανάνα και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.

Τα βάζουμε στο ταψί και τα πατάμε μέχρι να γίνουν μάζα.

Για να δέσει πιο καλά η βάση τη βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στο ψυγείο για 30λεπτα.

Περνούμε το ζαχαρούχο καραμέλα και το ζεστάνουμε είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε βάζουμε λίγο νερό σε ένα μπρίκι και βάζουμε το τενεκέ μέσα.

Μόλις γίνει υγρό το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.

Κόβουμε τη μπανάνα σε ροδέλες και τη βάζουμε από πάνω.

Μετά ρίχνουμε τη σαντιγί και το κακάο και είναι έτοιμο.

Συμβουλή: Καλό θα ήταν να μπει στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Ρένα Κουβελιώτη: Συγκλονιστική μαρτυρία από τη φωτιά στην Αττική

Δυστυχώς είναι αλήθεια: Έχουμε την 1η αγνοούμενη από τη φωτιά στο Πάτημα Χαλανδρίου

Ξεσπά η Ρούλα Κορομηλά για τις φωτιές στην Αττική: «Από μένα, τεράστια συγγνώμη στα ζώα»

 

 

 

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ