Ένα γρήγορο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου που μπορούμε να φτιάξουμε, αυτό το cheesecake δεν θα μείνει για πολύ στο ψυγείο αφού θα το λατρέψουν όλοι. Μια συνταγή που μπορούν να φτιάξουν ακόμα και οι αρχάριοι στην μαγειρική για να βγει το cheesecake με αφράτη κρέμα και γευστική μπισκοτοβάση.
ΥΛΙΚΑ :
1 1/2 Πακέτα μπισκότα Πτι μπερ,
περίπου 270γρ. Βιτάμ λιωμένο ,(σε θερμοκρασία δωματίου)
1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια 300 γρ. ,
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο,
100 γρ. χυμό λεμονιού,
1 κομπόστα βύσσινο,
40 γρ. κορν φλάουρ,
130 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μπισκότα στο μουλτι να γίνουν σαν άμμος. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μία μάζα. Το τοποθετούμε σε φόρμα ή πυρέξ μετρίου μεγέθους και το απλώνουμε πιέζοντας το.
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το τυρί και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3′ ενώ κατά τη διάρκεια ρίχνουμε σιγά σιγά το λεμόνι. Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από το μπισκότο και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Στραγγίζουμε τη κομπόστα και σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το σιρόπι και συμπληρωνουμε νερό μέχρι το μείγμα σιρόπι -νερό να είναι συνολικά 500γρ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Τοποθετούμε οσα βυσσινακια θέλουμε πάνω στη κρέμα και στο τέλος αδειάζουμε το ζεστό μείγμα σιγά -σιγά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.