Δεν θα αγοράσετε ξανά έτοιμα μπισκότα μόλις φτιάξετε αυτά τα σοκολατένια cookies. Βγαίνουν αφρός από τον φούρνο και θα είναι έτοιμα για να τα συνοδέψετε με τον καφέ σας ή να τα δώσετε για σνακ στα παιδιά σας.
ΥΛΙΚΑ
150 γραμμάρια βιτάμ soft
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 130 γρ
1 αυγό
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(φαρίνα)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα (κομμένα με το χέρι)
80 γραμμάρια σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου
80 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Προσοχή το αυγό και το λιωμένο βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπήστε με το σύρμα το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
Στην συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο που το έχετε λιώσει σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνετε το αλάτι το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ τα χοντροκομμένα καρύδια και τις σοκολάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
Ανακατεύετε το μείγμα με τα χέρια σας φτιάχνεται μπαλάκια σαν καρύδι, πατάτε λίγο με το χέρι σας και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα, έχετε προθερμάνει το φούρνο σας νωρίτερα για 10 λεπτά
Ψήνετε τα μπισκότα μόνο 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, μπορεί να είναι μαλακά στην αρχή αλλά μόλις κρυώσουν θα είναι υπέροχα τραγανά απ έξω και μαλακά μέσα
Τα υλικά αυτά είναι για 18 μεγάλα cookies
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.