Τις συμβουλές του για την προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας μοιράστηκε στην Δημόσια Τηλεόραση και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.
Λευτέρης Λαζάρου: Οι συμβουλές του για την προετοιμασία της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας
Για την ετοιμασία της γαλοπούλας ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε: «Η γαλοπούλα αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι να μπει στην άλμη τουλάχιστον για μια νύχτα. Η διαδικασία της άλμης είναι απλή. Χρησιμοποιούμε περίπου 200 γραμμάρια αλάτι, 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή, 3-4 λίτρα νερό, ανάλογα το μέγεθος γαλοπούλας, 500 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, κόκκους πιπέρι, φύλλα δάφνης και θυμάρι.
Όλα αυτά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και μαρινάρουμε για μια νύχτα τη γαλοπούλα. Η γαλοπούλα αυτή στην άλμη θα μαλακώσει, θα απορροφήσει λίγο από το αλάτι και θα γίνει πολύ πιο νόστιμη. Τώρα η γέμιση αλλάζει κατά περίσταση… Αυτό που θέλω στη γέμιση και το κάνω πάρα πολύ συχνά είναι να χρησιμοποιώ Amaretto. Μου αρέσει πάρα πολύ. Δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στη γέμιση και την κάνει κάπως ιδιαίτερη».
Το βίντεο με τις συμβουλές του Λευτέρη Λαζάρου για τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα
Ο σεφ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους στη χώρα μας!